Historien bag KV

FIRMAETS HISTORIE

Firmaet blev stiftet i 1986 af Smedemester Erik Jensen og startede dengang som en enkelt-mandsvirksomhed med speciale i store fyrings-anlæg. I 1990 blev firmaet omdannet til aktieselskab og flyttede samtidig til Skovby ved Galten. Her startede vi, i det små, produktion af stokeranlæg til beboelser sideløbende med servicen på de store anlæg. I 1995 fik KV Varmeservice A/S, som de første i Danmark godkendt Multi Heat Biobrændselskedel, 40 kw, på Dansk Teknologisk Institut i Århus. Og så fik vi travlt.


I løbet af det næste år udviklede vi, den dengang mindste Multi Heat biobrændselskedel på kun 15 kw. Denne kan stå i de fleste bryggerser. Efter godkendelse på DTI af denne lille “smarte” model, fik vi ikke mindre travlt. Vi solgte vore produkter til smede- og vvs firmaer over hele Danmark samt havde en mindre eksport til Sverige.


Snart stod vi i det dilemma, at vi kunne sælge flere kedler, end vi kunne nå at producere med det eksisterende produktionsapparat. Enten skulle vi indkøbe nye maskiner og ansætte flere folk, eller også skulle vi sælge produktionen. Vi valgte det sidste. Allerede ultimo 1996 var produktionen solgt til HS Kedler Tarm, det der senere er blevet omdøbt til BAXI.


I dag beskæftiger KV Varmeservice ApS sig stadig med varmeanlæg både til små og store formål. Vi har efterhånden mange års grundlæggende ekspertise at arbejde ud fra.